27 Φεβ 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ



Στη γιορτινή ευχαριστιακή σύναξη στο ναό μας, αναγνώστηκε η εγκύκλιος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας επί τη εισόδου εις την Αγίαν και Μεγάλην Τεσαρακοστήν, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πατήρ Δημήτριος έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Με τη χάρη του Θεού και τη δική σας αρωγή και υποστήριξη το κατηχητικό και νεανικό έργο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού μεγαλώνει, ευλογείται και πλουτίζεται. Βλέποντας αυτή την καρποφορία ο Σεβασμιότατος μας Μητροπολίτης μας κύριος Παύλος παραχώρησε ένα χώρο με τέσσερις αίθουσες στο Μπλιούρειο Ίδρυμα στον πρώτο όροφο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία των κατηχητικών, της αγιογραφίας και του κοινωνικού φροντιστηρίου. Επιπροσθέτως, καλύπτει μια ανάγκη που έλειπε από την πόλη μας. Μπορεί δηλαδή να λειτουργεί ως εντευκτήριο, ως αναγνωστήριο και πνευματικό κέντρο για όλα τα παιδιά που μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του ιερού ναού θα μπορούν να ξεκουράζονται, να πίνουν μια πορτοκαλάδα, να συζητούν με τους «υπεύθυνους» (κυρίως εκπαιδευτικούς) του ενοριακού κέντρου, που θα βρίσκονται εκεί κάθε μέρα Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 με 9 το βράδυ. Το κυριότερο τα παιδιά από τα χωριά ή αυτά που μένουν μακριά θα μπορούν να περνούν την ώρα τους στο μεσοδιάστημα μεταξύ των φροντιστηρίων ή άλλων δραστηριοτήτων τους σε καθαρό και υγιές περιβάλλον.
               Για το λόγο αυτό - πάλιν και πολλάκις θα χρειαστούμε τη βοήθεια σας – επειδή ο χώρος είναι ήδη έτοιμος και ζεστός αλλά άδειος. Ο ναός φρόντισε για τη θέρμανση, τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, την τηλεφωνική και ηλεκτρονική σύνδεση, βρέθηκαν εθελοντές που τον έβαψαν αλλά ακόμη έχει ανάγκη από έπιπλα (κάποιες βιβλιοθήκες, γραφεία, καρέκλες κ.α.). Σύντομα, στον πίνακα των ανακοινώσεων του ναού μας θα αναρτηθεί κατάλογος με τα απαραίτητα χρήσιμα είδη για τη λειτουργία του ενοριακού κέντρου.
               Από την προσεχή Τρίτη, λοιπόν, 28  του μηνός Φεβρουαρίου και κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το ενοριακό κέντρο θα παραμένει ανοιχτό. Σε σας μένει, πρώτον να διαδώσετε την ανακοίνωση αυτή και δεύτερον να συνεχίσετε να στηρίζετε όλες τις ενοριακές προσπάθειες.