12 Απρ 2018

Διορθόδοξη Συνάντηση - Πάσχα 2018


Μια εμπειρία ευχάριστη και μια ευκαρία μοναδική ζήσαμε οι ενορίτες του Αγίου Νικολάου Κοζάνης αυτές τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα. Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να συλλειτουργήσουμε με δύο αδελφούς μας πρεσβυτέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φιλανδίας με τις οικογένειες τους. Ο ένας είναι ο π. Ιωάννης (Λαμπρόπουλος) που είναι συμπατριώτης μας και υπηρετεί στη Φιλανδία διακονώντας πολυποίκιλα τους ορθόδοξους αδελφούς μας εκεί. Ο δεύτερος είναι ο πατήρ Στέφανος, φιλανδικής καταγωγής. Και οι δύο συλλειτούργησαν με τους ιερείς του ναού και διακόνησαν στο μυστήριο της Θ. κοινωνίας μεταλαμβάνοντας τους πολυπληθείς ενορίτες μας που προσήλθαν στο Ποτήριο της ζωής.
   Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά, φιλανδικά και ρώσικα. Μηνύματα πολλά που πήραμε και γέμισαν τις καρδιές μας: η συναδέλφωση των λαών και των πολιτισμών κάτω από το φως του Χριστού, το άνοιγμα της Ορθοδοξίας σ'όλα τα έθνη, το χρέος της ιεραποστολής, η αποδοχή του άλλου και του διαφορετικού, κι άλλα πολλά.
    Η Εκκλησία της Φιλανδίας είναι μία ακμάζουσα και ζωντανή Εκκλησία που ακολουθεί τα πρωτοχριστιανικά πρότυπα.
     Eίθε ο αναστημένος Χριστός να αποκαλύπτεται συνεχώς και σε μας τους "αυτάρκεις" Χριστιανούς του 21ου αιώνα αλλά και σε όλους τους αδελφούς μας, καλής θέλησης, που δεν γνώρισαν το Ευαγγέλιο.